Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Birinci Dünya Savaşında Suriye

Birinci Dünya Savaşında Suriye orijinal Türk, Arap, Ermeni ve Alman kaynaklarıyla çalışan önde gelen akademisyenleri bir araya getirerek Suriye tarihindeki bu önemli dönemin kapsamlı bir incelemesini sunmaktadır. Ayrıca, savaşın önemli siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümlere uğrayan Suriye toprakları için geçmişten nasıl radikal bir kopuşa neden olduğunu göstermektedir. Kitap dönem Suriye’sinin ittihatçı yöneticisi Cemal Paşa’nın çeşitli yönlerini belirli bir bağlama oturtmasının yanı sıra; siyasi, ekonomik ve ekolojik felaketlere maruz kalan ve bu felaketlere dair hatıraların izlerini hâlâ taşıyan Suriye toprakları ve halkı üzerinde Osmanlı liderlerinin değişen politikalarının etkilerini incelemektedir.

Yeni ve önemli bir bilgi birikimini tanıtan ve mevcut tartışmaların parametrelerini önemli ölçüde genişleten Birinci Dünya Savaşında Suriye, Ortadoğu tarihinin yanı sıra geç Osmanlı İmparatorluğu ve Birinci Dünya Savaşı tarihiyle ilgilenen öğrenci ve akademisyenler için önemli bir eserdir.

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Kitap Hakkında Yorum Yazın