Ölümsüz öğelerin meydana getirdiği bir biçimler zinciri olarak evren anlayışı, 1840-1940 arasında, termodinamik, atomik yapı, madde ve enerjinin birbirine eşitliği gibi kuramlarla birlikte ortaya çıkmıştır.
Peter Whitfield’e göre bu, insan düşüncesinin belki de en büyük başarısıdır. Whitfield, bu geniş kapsamlı araştırma esnasında, söz konusu başarının ardında yatan ve düşünce tarihinin en erken dönemlerinden XX. yüzyılın ortalarına dek uzanan uzun soluklu ve karmaşık keşif süreçlerini inceliyor. İnsanların, araştıran bir zihin ve bir inançlar dizisi yardımıyla, doğayla sonsuzluk arasına kööprüler kurmak için nasıl bir mücdele verdiğini gösteriyor ve bilim tarihinin de -tıpkı sanat tarihi gibi- basitten karmaşığa doğru doğrusal bir ilerleme göstermediğini, evrene ilişkin tarihsel koşullarca belirlenen açıklamalardan oluştuğunu savunuyor.
Bildiğimiz anlamda bilimsel düşünce ilk ne zaman ortayya çıkmış, doğaya ve yaşama ilişkin diğer düşünce formlarına ne za sağlamıştır? Bu güç soruya açık bir cevap bulma yolundaki gayret, Batı Biliminde Dönüm Noktaları isimli bu eserde büyüleyici bir seyehate dönüşüyor.
Batı Biliminde Dönüm Noktaları, geniş kapsamlı ve önemli konulara değiniyor ama okurundan bilimin herhangi bir alanında özel bir uzmanlık da talep etmiyor. Her bir çağın büyük düşünürlerinin buluşları, spekülasyonları ve teorileri açık ve özlü bir dille sunuluyor ve çok sayıda resimle destekleniyor.
- Yazar: Peter Whitfield
- Editor: İhsan Fazlıoğlu
- Çevirmen: Serdar Uslu
- Özgün Adı: Landmarks in Western Science: From Prehistory to the Atomic Age
- Dizi: Bilim Tarihi
- İlk Baskı Tarihi: 2008 Şubat
- Baskı: 6
- ISBN: 9789756614532
- Sayfa: 344
- Ölçü: 16,5 X 24
- Fiyatı: ₺364,00