Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Osmanlı Deniz Ticareti

Osmanlı denizcilik tarihinin temel inceleme konularının başında şüphesiz deniz ticaret tarihi gelmektedir. Osmanlı döneminde denizlerde yoğun bir ticaret yaşanıyor olmasına rağmen bu konu henüz yeterince aydınlatılamamıştır.

Prof. İdris Bostan bu kitapta Osmanlı denizleri olarak adlandırılan Karadeniz, Akdeniz ve Kızıldeniz’de cereyan eden iç ve dış ticareti çok yönlü olarak inceliyor ve Osmanlı deniz ticaretinin ulaştığı düzeyi ortaya koyuyor. Uluslararası deniz ticaretinin önemli temsilcileri olan Venedik, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Rusya gibi devletlerin Osmanlı denizlerindeki ticaretinin, Osmanlı ticaretinin bir parçası olarak incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Öte yandan Osmanlıları görmezden gelerek bu kadim coğrafyadaki gelişme ve değişimleri sağlıklı biçimde değerlendirmeye imkân olmadığının altını çiziyor.

Osmanlı deniz ticaretinin tarihsel seyri, boyutları, ticarete konu olan emtianın çeşitleri, gümrük düzenlemeleri, Osmanlı limanlarında ticaret yapabilmenin koşulları, ahidnameler çerçevesinde gelişen Osmanlı deniz hukuku, Yemen’den yola çıkıp Osmanlı ve Avrupa limanlarına ulaşan kahvenin ticari seyri… Osmanlı deniz ticareti tarihinde öne çıkan bu ve benzeri konuları arşiv belgeleri temelinde ayrıntılarıyla ele alan bu kitap, sahasında önemli bir başvuru kaynağı mahiyetinde.  

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Diğer Kitapları (İdris Bostan)

Kitap Hakkında Yorum Yazın