Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Yöntem, Kuram, Komplo

Türk Uluslararası İlişkiler Disiplininde Vizyon Arayışları

Bu çalışma, çeşitli açılardan çok değerlidir. Uluslararası İlişkilerin ciddi bir bilim dalı olabilmesi için, "Kim, Ne, Nereye Kadar ve Nasıl?" sorularına yanıt arayan Türkiye'deki ilk kapsamlı çalışma olması onu özel bir konuma koymaktadır.

Prof. Dr. Duygu Bazoğlu Sezer (Bilkent Üni.)

Türkiye’de uluslararası ilişkiler alanında kuramsal çalışmaların gelişmesi hem “geç” kalmış, hem de akademik çalışmalarda işbirliği kültürünün zayıflığından dolayı büyük güçlükler içermiştir. Aydınlı, Kurubaş ve Özdemir zoru başararak bu alanda önemli bir atılım yapmışlardır.

Prof. Dr. Atila Eralp (ODTÜ)

Bu eser gecikmiş bir tartışmayı başlatmaya aday. Disiplinimizdeki bazı temel sorunları ilk defa bu kadar açık seçik ve sistemli bir biçimde ortaya koyuyor.

Prof. Dr. Ali L. Karaosmanoğlu (Bilkent)

Uluslararası İlişkiler alanının hem tanıtılması hem de açıklanması açısından fevkalade başarılı ve önemli bir eser. Bu alanda çalışan birçok kişiye "ben neden bunu yazmadım?" dedirten, okudukça tadı alınan, uzunca bir zaman güncelliğini ve önemini koruyacak bir başucu kitabı…

Prof. Dr. Ersin Onulduran (AÜ SBF)

Elinizdeki kitap, alandaki nadir ve değerli ürünlerden biridir. Disiplinin, kuram ve yöntem temelinde inşasına önemli bir katkıda bulunuyor.

Prof. Dr. Baskın Oran (AÜ SBF)

Bu değerli, akademik anlamda kışkırtıcı ve hakkında konuşulması zor bazı konularda tutum takınan çalışmada, giderek Türkiye’de “özgün kuram” tartışmasını görmek, bu alanda çalışan bir akademisyen olarak bana büyük bir keyif verdi…

Prof. Dr. Faruk Sönmezoğlu (İÜ SBF)

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Diğer Kitapları (Erol Kurubaş)

Kitap Hakkında Yorum Yazın